Europa, Spanje

HOTSPOT: Hidden gem in Madrid

bosco-de-lobos-madrid

Mijn eerste bezoek aan Madrid was niet het grootste succes uit mijn stedentripcarrière; op de een of andere manier voelde ik het niet echt bij de Spaanse hoofdstad. Misschien lag het aan het weer (wolken en regen in augustus), de AirBnB die wat verder uit het centrum lag, of toch aan mijn verwachtingen. De grote stad was voor dit meisje uit de provincie misschien toch iets te groot om me er gelijk thuis te voelen, maar gelukkig behoorde het eten in Madrid tot de hoogtepunten dus mij hoor je zeker verder niet klagen. Vooral niet na de vondst van dit verborgen Italiaanse restaurant in de wijk Chueca!

bosco-de-lobos

 

Bosco de Lobos

Oke, het is een Italiaans restaurant wat dus eigenlijk sowieso al minpunten heeft in Spanje, maar wat was het hier lekker! Bovendien zijn het geen standaard Italiaanse gerechten op de kaart, maar hebben ze een moderne twist. Maar voordat je de kaart in handen krijgt, blijkt het restaurant vinden (zelfs mét kaart) nog vrij lastig. De ingang lijkt namelijk meer een soort spooky appartementencomplex dan de toegang tot een sfeervol restaurant. Maar na drie keer aarzelen kwam het licht en geroezemoes ons na een paar stappen dan toch tegemoet en kon het feest beginnen.

We hadden van tevoren niet gereserveerd en troffen een bomvolle binnentuin en restaurant aan. Oeps, toch niet zo ‘hidden’ dus. Dan maar aan de bar voor een tijdje wat volgens ons ook dikke prima was. Meer dan prima zelfs, want zodra we aan de bar zaten werden we getrakteerd op entertainment van de open keuken waar we direct uitzicht op hadden. Wat een bedrijvigheid en organisatie was daar aan de gang! Tafel na tafel sloegen we dus ook af, want onze ‘Chef’s table’ was fantastisch.

bosco-de-lobos

Het menu geeft de keuze uit tapas, pastas, risotto, vlees en pizza’s uit een steenoven. Ik ging voor de pappardelle met garnalensaus, coquilles en spinazie en mijn zus nam het mals gesneden kalfsvlees met rustieke aardappeltjes. Als ik er aan terug denk loopt het water me weer in de mond! Zeker een keer heen gaan als je in Madrid bent dus. Na het eten kun je nog aan de cocktails bij Bosco of je loopt naar een van de vele barretjes die de wijk Chueca rijk is.

bosco-de-lobos
Adres: Calle Hortaleza, 63, Madrid

 

Nog een hidden gem

Natuurlijk zijn we niet alleen maar ‘vreemd gegaan’ met de Italianen en hebben we ook genoeg tapas en paella gegeten. En voor een echt Spaans ontbijt gingen we natuurlijk op zoek naar… CHURROS!! En zoeken was het even, want hoewel de churros zelf niet te missen waren, zo groot waren ze, hadden we hier weer een hidden gem op het spoor. In een klein afgelegen straatje in de buurt van El Rastro markt vind je Churrería Santa Ana, een klein afhaalzaakje voor churros. Kies voor de kleine (churro) of de mega (porra) variant, vergeet er niet een bekertje warme chocolade bij te nemen, en zoek een plekje tussen de oude mannetjes op het plein. En dan… genieten geblazen!

churreria-santa-ana
Adres Churrería Santa Ana: Calle Santa Ana, 7, Madrid

Heb jij nog verborgen (of minder verborgen) hotspots ontdekt in Madrid? Dan ga ik ze bij een volgend bezoek zeker opzoeken!

Getagd ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.