Europa, Nederland

Thuis uiteten in Breda: deze restaurants bieden een thuismenu aan

thuismenu-uijttewaal

Tja, weer een lockdown, helaas weer niet uiteten maar yes, weer thuismenu’s! Elke dag thuis eten betekent niet dat je elke dag in je huispak met het bord piepers op schoot de zoveelste Netflix serie op moet zetten. Juist nu is het leuk om er thuis ook af en toe een feestje van te maken door een luxe 3-, 4- of 5-gangendiner op tafel te zetten. En het mooie is, je hoeft er niet eens voor te kunnen koken! Veel restaurants bieden namelijk een thuismenu aan, waarbij alles per gang al voor je in bakjes gedaan is; het enige wat je nog hoeft te doen is af en toe wat opwarmen in een pan water of de oven en het bord opmaken. Instructies hiervoor krijg je via filmpjes of een handleiding dus het kan bijna niet mis gaan!

Bij deze restaurants in Breda kun je je thuismenu bestellen.

Wijnbar Pinot

Sinds maart biedt Pinot al het ‘Out of the Box’ menu aan, waarvoor chef Casper elke twee weken een culinair 5-gangenmenu voorbereidt. Inmiddels zitten ze al aan versie 5.0 en weet hij elke keer weer opnieuw te verrassen. Soms zelf met ingrediënten waar ik nog nooit van gehoord heb of combinaties die ik zelf nooit had kunnen bedenken. Bij het menu hoort ook brood met zelfgemaakte boter en amuses en wanneer je de full experience wilt, kun je ook een (of een arrangement) van de heerlijke wijnen van Pinot erbij bestellen. Ook hier krijg je uitleg over in een filmpje, dit keer van sommelier Martijn.

thuismenu-pinot

thuismenu-pinot

Het Out of the Box menu van Pinot is voor €45 per persoon te bestellen op vrijdag en zaterdag. De box wordt gratis bezorgd in Breda en tegen betaling in de omliggende dorpen, maar afhalen kan natuurlijk ook. Dus trek je uiteten outfit aan en ga de strijd aan met Chef Casper: met de #ikkanbeterkokendanchefcasper op Facebook en Instagram maak je namelijk kans om de volgende box te winnen!

Bestel het Pinot Out of the Box menu

Restaurant Zuyd

Ook restaurant Zuyd komt dit jaar naar je toe voor een onvergetelijke culinaire ervaring met Zuyd voor Thuys. Na de eerste lockdown zijn ze namelijk gewoon door gegaan met het thuismenu dus ze hebben hem op en top geperfectioneerd voor je. Het menu van Zuyd bestaat uit 3 gangen met daarnaast kroepoek vooraf en friandises voor bij de koffie. Daarnaast is er de mogelijk om extra gerechten bij te bestellen, zoals oesters, een dessert of kaasplankje. Naast wijn kun je bij Zuyd ook bier van de eigen brouwerij mee bestellen met het menu. Het menu wisselt elke 2 weken dus als je de smaak echt te pakken hebt, geniet je gewoon 2x per maand van een culinair feestje!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Restaurant Zuyd (@restaurantzuyd) on

Het Zuyd voor Thuys menu wordt op woensdag en vrijdag aangeboden voor €39,50 per persoon. Bestellen dien je vóór 23:00 uur de dag ervoor te doen. Ophalen heeft de voorkeur, maar thuis bezorgen kan tegen betaling (€7,50).

Bestel het Zuyd voor Thuys menu

Restaurant Chocolat

Bij restaurant Chocolat zit Chef Dorus al helemaal niet stil. Elke week creëert hij een nieuw culinair kunstwerk in de vorm van een 4-gangen menu voor thuis. Het menu wordt elke week bekend gemaakt via social media, maar sowieso is het volgen van het Instagram account van Chocolat een feestje voor je feed. Ook bij Chocolat kun je je menu uitbreiden met oesters, kaas of pata negra en de aanbevolen wijn of bubbels bij het menu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Restaurant Chocolat Breda (@restaurantchocolat) on

Het Chocolat 4-gangen Thuisdiner is te nuttigen op donderdag, vrijdag en zaterdag voor €40 per persoon. Thuis laten bezorgen kan voor €3, maar afhalen kan ook.

Bestel het Chocolat Thuisdiner

Restaurant Uijttewaal

Oké, officieel niet in Breda maar zeker een vermelding waard. Hoewel ik nog nooit in het restaurant zelf heb gegeten (stond nog steeds op mijn lijstje), heb ik wel al mogen genieten van het heerlijke thuisdiner in april. Ook met de Thuis Experience van restaurant Uijttewaal tover je in een handomdraai 4 gangen op tafel. In de uitgebreide omschrijving die via de website te downloaden is wordt er precies uitgelegd waar elk ingrediënt op het bord geplaatst kan worden, maar een eigen draai eraan geven kan natuurlijk ook. En alsof ze het allemaal bij elkaar afgekeken hebben (wat ik zeker niet erg vind, want oester en kaas liefhebber), kun je je menu bij Uijttewaal ook upgraden met oesters, pata negra en kaas. Maar er is meer! Wat dacht je van een luxe lunchbox bij je thuis, want wie zegt dat je alleen van je diner een feestje mag maken? En wanneer het menu toch niet helemaal naar je smaak is of je wilt minder gangen, dan kies je gewoon wat je lekker vindt van de a la carte kaart. En stel, je loopt graag op de zaken vooruit en bent je kerst al aan het plannen, dan kun je dat menu ook gewoon alvast reserveren.

thuismenu-uijttewaal

thuismenu-uijttewaal

Het 4-gangen Thuis Experience menu is voor €40 te bestellen van woensdag t/m zondag en kan alleen afgehaald worden in Ulvenhout.

Bestel de Thuis Experience bij Uijttewaal

Hemels

Ook Hemels is weer online met het afhaal- en bezorgmenu! En dit keer hebben ze er ook een 4-gangen thuismenu aan toegevoegd. Ik heb het nog niet geprobeerd, maar het eerste menu ziet er veelbelovend uit met de welbekende Hemelse modder als nagerecht. Dan ben ik al om hoor! Naast het ‘standaard’ menu staat er ook een themamenu op wat op specifieke dagen te bestellen is, bijvoorbeeld een 8-gangen Asian Night @ Home!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by H E M E L S (@hemelsbreda) on

Het 4-gangen menu is elke dag te bestellen en kost slechts €29 per persoon. Het themamenu is alleen op donderdag en vrijdag te bestellen. En ben je fan van het interieur van Hemels? Kijk dan ook eens bij bijgerechten & goodies, hier kun je bijvoorbeeld gelijk de borden bestellen om het op te serveren.

Bestel het Hemels thuismenu

Meer thuisdiners

Naast deze 5 favorieten zijn er nog meer restaurants in Breda die een thuismenu aanbieden, die ik ook zeker eens wil proberen:

De Veestallen

4 gangen voor €25 (woensdag t/m zondag)
Kreeftenmenu voor €37,50

Bleue Bar Bistro

Voor- en hoofgerecht voor €27,50
Gerechten ook los te bestellen
Ook ‘Chef bij je thuis’ mogelijkheid

Barbier Breda

Privé diner aan huis inclusief cocktails:
3 gangen voor €75
4 gangen voor €85
5 gangen voor €95

Oase

3 gangen voor €25 (vrijdag t/m zondag)
Borrelbox voor €12,50

Salon de Provence

4 gangen voor €48 (donderdag t/m zondag)
5 gangen voor €55
6 gangen voor €62

’t Jagthuijs  Ulvenhout

4 gangen voor €44,50

 

Heb jiij nog andere thuismenu’s geprobeerd? Laat het me weten in de comments!

 

Getagd , , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.