Yoga & Food Retreat

Zuid-Limburg, Nederland

Yoga voor alle niveaus | Midden in de Limburgse heuvels | Met kookworkshop en wijnproeverij | Kleinschalig
Wil jij…

meer rust in je hoofd?

goed voor jezelf zorgen en ook blijven genieten
?

(vaker) vegetarisch eten, maar kun je wel wat inspiratie gebruiken?

een lang weekend in de watten gelegd worden?

>> Ga mee op Yoga & Food Retreat in Nederland!

Het Yoga & Food Retreat van Travels and Bites staat een lang weekend in het teken van selfcare, in welke vorm dan ook. Hoe kun je jouw lichaam en geest gezond houden en toch blijven genieten? Naast dat je het weekend volledig in de watten gelegd wordt, ga je aan het eind naar huis met praktische, haalbare tips voor in je dagelijks leven.

De setting: een prachtig gerenoveerde hoeve midden in het Limburgse heuvellandschap.

Het yoga & food weekend in het kort:

 • Overnachten in een karakteristieke hoeve in de Limburgse heuvels
 • Kleinschalig: maximaal 12 deelnemers
 • Dagelijks yoga, passend bij het moment van de dag
 • Gezonde én mega lekkere vegetarische maaltijden van een retreat chef
 • Vegetarische kookworkshop
 • Wijnproeverij bij de oudste en grootste wijngaard van Nederland
 • Genoeg vrije tijd
 • Voor alle yoga niveaus (ook voor beginners)

Je kunt je momenteel niet inschrijven voor het Yoga & Food Retreat in Limburg. De datum voor 2024 volgt nog. Wil je een mailtje ontvangen als er een nieuwe datum bekend is? Meld je dan aan voor de interesselijst:

* Wil je liever eerst kennismaken of meer informatie ontvangen? Vraag dan een vrijblijvend NAMAS-THEE MOMENT aan. Dan (video)bellen we op een moment dat het jou uitkomt.

Ik heb werkelijk alles fijn gevonden. De mooie rustige omgeving. Een hele fijne professionele en erg persoonlijke begeleiding. Goed georganiseerd en heel veel activiteiten erbij. Het eten was ook superlekker en gezond. Het is het beste cadeau wat ik mezelf heb kunnen geven en ik ben dagen erna nog aan het uitpakken.

Truke – Yoga & Food Retreat 2022

Wat een geweldig weekend op een prachtige plek! Alles was goed, de yoga lessen, het eten, de wijn proeverij, de aanvullende optionele workshops en massages, het gezelschap van alle dames. Ontspanning ten top voor herhaling vatbaar. Zeker een aanrader voor zowel beginners als gevorderen!”

Sandra – Yoga & Food Retreat 2022

Retreat locatie in Limburg

Tijdens het Yoga & Food Retreat verblijven we bij Hoeve Villare, een prachtig gerenoveerde accommodatie aan de rand van het hoogste bergdorpje Vijlen. Aan de ene kant heb je een weids uitzicht over de heuvels van Zuid-Limburg, aan de andere kant grenst de hoeve aan de wijnvelden van de oudste wijngaard van Nederland: St. Martinus. De accommodatie is verdeeld over twee gebouwen en heeft een gemeenschappelijke woonkamer, een aparte eetruimte en een terras op de binnenplaats. Er is genoeg ruimte om je terug te trekken. Alle slaapkamers zijn voorzien van comfortabele boxspring bedden. Daarnaast heeft de hoeve een fantastische grote tuin, waar in de middag ook de yogalessen gegeven worden. Verder zijn er genoeg parkeerplaatsen aanwezig.

Kamers

De kamers zijn verdeeld over twee gebouwen, de Herberg en de Wijngaard. Alle kamers zijn voorzien van luxe boxspring bedden en de meeste kamers hebben een eigen badkamer met toilet. Wanneer je een gedeelde kamer boekt, word je bij iemand anders op de kamer geplaatst (deze kamers hebben losse eenpersoons bedden). Kom je samen met iemand? Geef dit dan aan in het boekingsformulier, dan zorg ik uiteraard dat je op dezelfde kamer slaapt.

Gedeelde kamer met gedeelde badkamer
privekamer eigen badkamer
Privékamer met gedeelde badkamer
Privékamer met eigen badkamer

Alle prijzen zijn per persoon en all inclusive (optionele activiteiten uitgezonderd, zie verderop). Je plek is gereserveerd wanneer het volledige bedrag voor de retreat betaald is.

*Op een gedeelde kamer slaap je standaard met 2 personen. Ben je met een groepje van 3 en wil je samen op een kamer? Stuur me dan even een mailtje, dan ga ik kijken wat er mogelijk is.

Je kunt je momenteel niet inschrijven voor het Yoga & Food Retreat in Limburg. De datum voor 2024 volgt nog. Wil je een mailtje ontvangen als er een nieuwe datum bekend is? Meld je dan aan voor de interesselijst:

* Wil je liever eerst kennismaken of meer informatie ontvangen? Vraag dan een vrijblijvend NAMAS-THEE MOMENT aan. Dan (video)bellen we op een moment dat het jou uitkomt.

Het programma

De specifieke tijden en dagen van de programma onderdelen zijn nog niet bekend, maar de ingrediënten van het programma zijn als volgt:

 • Ochtendyoga bij wijngaard St. Martinus
 • Middag of avondyoga/meditatie bij Hoeve Villare
 • 3 maaltijden per dag
 • Vegetarische kookworkshop inclusief recepten voor thuis
 • Rondleiding en wijnproeverij bij Wijngaard St. Martinus
 • Stiltewandeling door de Limburgse heuvels
 • Optioneel massage bij te boeken

Het was een heerlijk weekend in het mooie heuvelland van Limburg. We hebben kennis gemaakt met meerdere verscheidene typen yoga, heerlijk gegeten en hele mooie workshops mee mogen maken. Een absolute aanrader voor iedereen die zichzelf de tijd en ontspanning gunt om even tot rust te komen en wellicht zelfs wel meer zelfinzichten verkrijgt!

Timme – Yoga & Food Retreat 2022

Het was mijn eerste yoga retreat, maar wat heb ik ervan genoten!

Geweldige organisatie, heerlijk eten en heel leerzame yogalessen. Een absolute aanrader voor een ieder die zichzelf een moment van rust gunt met lieve mensen die hetzelfde zoeken.

Eline – Yoga & Food Retreat 2022

Optionele activiteiten

massage

Massage

Maak je retreatervaring compleet met een ontspanningsmassage. Linda zorgt ervoor dat je helemaal tot rust komt en dat de energie in je lijf beter gaat stromen. De massage is bij te boeken bij je aanmelding en betaal je op de locatie.

Prijs: €40,- voor 60 min.

Je kunt je momenteel niet inschrijven voor het Yoga & Food Retreat in Limburg. De datum voor 2024 volgt nog. Wil je een mailtje ontvangen als er een nieuwe datum bekend is? Meld je dan aan voor de interesselijst:

* Wil je liever eerst kennismaken of meer informatie ontvangen? Vraag dan een vrijblijvend NAMAS-THEE MOMENT aan. Dan (video)bellen we op een moment dat het jou uitkomt.

Organisatie

Over mij: Denise Daniëls

denise

Een aantal jaar geleden kwam ik thuis te zitten met burnout klachten. Een druk hoofd en chronische stress zorgden ervoor dat ik op de rem moest. Het leerde mij dat je lichaam altijd van je hoofd wint. Sinds ik yoga heb ontdekt weet ik beter hoe ik met stress om kan gaan en ben ik dichter bij mezelf gekomen. Ik heb mijn vaste baan opgezegd om te ontdekken waar ik blij van word: mensen verwonderen met een bijzondere ervaring. Daarom organiseer ik nu voor het derde jaar yoga retreats in Nederland en heb ik de 200-uurs yoga opleiding afgerond. Tijdens mijn retreats ontdek je via yoga, ademhalingsoefeningen en voeding hoe je ook in het dagelijks leven goed voor jezelf kunt zorgen. En dat betekent voor mij ook (bourgondisch) genieten, dus een wijntje, chips of stukje vlees op zijn tijd hoort daar zeker ook bij.

De chef: Charlotte Dun

Mijn passie voor voeding en hospitality begon al toen ik klein was. Het was voor mijn ouders dan ook geen verassing dat ik graag wilde studeren aan de hotelschool in Leeuwarden. Hier leerde ik de basistechnieken van koken en ik leerde over lokale, evenwichtige & gezonde voeding. En dat laatste is waar mijn hart sneller van gaat kloppen. Ik hoor vaak dat mijn verbindende karakter mijn drijvende kracht is en daarom besloot ik om naast mijn werk een eigen bedrijf te starten als Retreat Chef, waardoor ik mensen kan laten ervaren wat gezonde voeding met je lichaam en geest doet. Voor mij wordt verbinding gecreëerd met gezonde voeding en gezonde voeding gecreëerd vanuit verbinding. Over een aantal jaar hoop ik mijn eigen B&B/retreat locatie te hebben in het buitenland.

Verder goed om te weten

Het retreat is inclusief:

 • 3 overnachtingen in een gerenoveerde hoeve (privékamer of gedeelde kamer met boxspringbedden)
 • 8 maaltijden plus snacks, verzorgd door een retreat chef
 • Onbeperkt koffie en thee
 • Kookworkshop inclusief recepten voor thuis
 • 5 yogalessen / meditatie, inclusief materialen
 • Rondleiding en wijnproeverij bij een lokale wijngaard
 • Goodiebag met retreat guide en fijne spulletjes

Exclusief:

 • Vervoer naar de accommodatie
 • Reis- en/of annuleringsverzekering
 • Eventuele aankopen buiten het verblijf, bv tijdens het bezoek aan de wijngaard
 • Optioneel bij te boeken massage

Annuleren:

De retreat kan met de huidige coronamaatregelen doorgaan. Mocht het vanwege COVID-19 of andere onvoorziene redenen toch geannuleerd moeten worden, dan wordt het volledige deelnamebedrag vergoed.
In overige gevallen gelden de volgende annuleringsvoorwaarden:

 • Tot vier maanden voor aanvang: terugbetaling van 75% van de deelnamekosten.
 • Twee tot vier maanden voor aanvang: terugbetaling van 50% van de deelnamekosten.
 • Eén tot twee maanden voor aanvang: terugbetaling van 25% van de deelnamekosten.
 • Twee weken tot één maand voor aanvang: terugbetaling van 10% van de
 • deelnamekosten.
 • Minder dan twee weken voor aanvang: er worden geen deelnamekosten terugbetaald.

Een annuleringsverzekering is aan te raden om de kosten van annuleren (bv. door een coronabesmetting) te dekken.

Algemene voorwaarden | Travelsandbites.nl, onderdeel van Episode Wanderful | KVK-nr: 81631650