Dagretreat ‘Oosters geluk’

Datum: nog niet bekend
Locatie: De Zenhoeve, in de buurt van Tilburg

Yoga | Kintsugi workshop | Wandeling door het bos (Shinrin-yoku) | Maximaal 10 deelnemers | €115,-

Geef je leven een gouden randje

In het Oosten hebben ze een aantal eeuwenoude wijsheden, waar wij in het Westen af en toe wel wat van kunnen leren. Tijdens dit One Day Retreat in januari wordt je ondergedompeld in de filosofie van Wabi Sabi, wat zoiets betekent als: niets of niemand is volmaakt, voltooid of eeuwig. Door dingen te accepteren zoals ze zijn en zelfs te omarmen, is de weg naar geluk vrij. Deze filosofie en andere Oosterse wijsheden vormen de basis van dit nieuwe dagretreat.

Programma dagretreat ‘Oosters geluk’:

6 januari 2024

  • Start 10:00 uur
  • Easy Flow yoga (gebaseerd op Pralaya Yoga)
  • Klankschalen
  • Wandeling in het bos (Shinrin-yoku)
  • Gezonde lunch, passend bij het seizoen
  • Kintsugi workshop van Het Kintsugi Atelier
  • Einde dag rond 16:30 uur

€115,-

Op dit moment is er nog geen nieuwe datum gepland. Wil je op de hoogte gehouden worden als er een nieuwe dag gepland wordt? Vul dan onderstaan formulier in.

Kintsugi workshop

Kintsugi betekent letterlijk ‘De gouden verbinding’.
In Japan gooit men aardewerk dat gebroken is niet weg, maar lijmt het op een traditionele wijze door de breuken juist met een gouden randje te accentueren. Kintsugi is daarmee een prachtige metafoor voor ons eigen leven. De acceptatie van imperfectie, zowel in je werk als op privé gebied geeft een bevrijdend en vollediger beeld van wie je bent.

Kintsugi staat voor veerkracht en verbinding, een nieuwe start maken en gebruik maken van de elementen die er al zijn. Tijdens de Kintsugi workshop van Annemarie ben je creatief bezig en doe je tegelijkertijd waardevolle inzichten op over je eigen leven. Het geeft je rust en beïnvloedt voor velen het leven op een positieve manier.

Over Annemarie:

Toen ik door een reeks van impactvolle gebeurtenissen in mijn privé leven eind 2019 en in een burn-out belandde, heb ik mijn leven eens goed onder de loep genomen. Ben ik nog op de goede weg, doe ik nog wat ik leuk vind en past het nog bij me. Op een dag las ik over Kintsugi. Vanaf dat moment werd me duidelijk dat met deze kunstvorm alles samenviel in mijn leven. Namelijk mijn wens om op een creatieve wijze om te gaan met de hobbels in mijn leven; om de breuken die ik had opgelopen niet meer weg te poetsen maar juist te laten zien waardoor ik een sterker en authentieker mens werd. Maar het werd ook een manier om ook anderen te inspireren en ze te laten inzien dat ieder mens al goed is zoals die is, welke problemen, diagnose of handicap je ook hebt.
hetkintsugiatelier.nl

Annemarie

Pralaya Yoga

Pralaya yoga is ontwikkeld door Robert Boustany, de leraar van de yogaschool – Yogasite – in Breda waar ik de Teacher Training heb gevolgd. Pralaya yoga is ontwikkeld voor het Westerse lichaam, wat toch echt anders is dan als je op een berg in de Himalaya woont. Deze vorm van yoga richt zich met name op de uitlijning van het lichaam, om blessures te verhelpen en vooral te voorkomen. Daarnaast werken we door middel van cyclische bewegingen aan het losmaken van het bindweefsel, wat er vaak voor zorgt dat de stijve spieren in ons lichaam weer wat meer bewegingsruimte krijgen. Tot slot richt pralaya yoga zich op het versterken van de zwakkere spieren, zodat de tegenovergestelde sterke spieren steeds een beetje meer kunnen loslaten.

Pralaya Yoga

Over mij: Denise Daniëls

Een aantal jaar geleden kwam ik thuis te zitten met burnout klachten. Een druk hoofd en chronische stress zorgden ervoor dat ik op de rem moest. Het leerde mij dat je lichaam altijd van je hoofd wint. Sinds ik yoga heb ontdekt weet ik beter hoe ik met stress om kan gaan en ben ik dichter bij mezelf gekomen. Ik heb mijn vaste baan opgezegd om te ontdekken waar ik blij van word: mensen verwonderen met een bijzondere ervaring. Daarom organiseer ik nu al twee jaar yoga retreats in Nederland en heb ik de yoga Teacher Training gevolgd. Tijdens mijn retreats ontdek je via o.a. yoga en voeding hoe je ook in het dagelijks leven goed voor jezelf kunt zorgen. En dat betekent voor mij ook (bourgondisch) genieten, dus een wijntje, chips of stukje vlees mag ook zeker op zijn tijd.

Aanmelden Dagretreat

Op dit moment is er nog geen nieuwe datum gepland. Wil je op de hoogte gehouden worden als er een nieuwe dag gepland wordt? Vul dan onderstaan formulier in.

Vragen

Heb je yoga ervaring nodig om mee te kunnen doen?

Nee hoor, de les wordt aangepast aan de groep en voor elke houding worden er verschillende opties gegeven zodat iedereen op de houding kan doen wat op dat moment kan.

Hoe kom ik bij de locatie?

De Zenhoeve ligt midden in de bossen en is het makkelijkste met de auto te bereiken. Het ligt precies op de grens tussen Nederland en België ter hoogte van Tilbueg. Met de bus vanuit Tilburg Centraal zou ook kunnen, vanaf de bushalte is het dan nog ongeveer 15 minuten lopen.

Wat gebeurt er als ik moet annuleren?

Dat is natuurlijk altijd vervelend. Je kan altijd iemand anders als vervanging voor jou laten gaan. Kun je niemand vinden? Dan gelden de volgende voorwaarden: Tot twee weken van tevoren ontvang je 50% van het deelnamebedrag. Een week tot 2 dagen van tevoren: 25% terugbetaling. Twee dagen of minder van tevoren: geen terugbetaling.

Algemene voorwaarden | Travelsandbites.nl, onderdeel van Episode Wanderful | KVK-nr: 81631650