Yoga voor bedrijven

Vind jij vitaliteit en gezonde medewerkers belangrijk? Volg dan een keer een yogales op kantoor met je bedrijf of team. Of organiseer als teambuildingsdag of bedrijfsuitje een yoga retreat op maat.

We weten allemaal dat te veel zitten niet goed voor je is. En met een kantoorbaan zitten we vaak meer dan goed voor ons is. Als er dan ook nog (werk)stress bij komt kijken, dan kan dat voor vervelende klachten in je lichaam zorgen. Last van de onderrug en een stijve nek en schouders zijn de meest voorkomende kantoorpijntjes. Een wandeling tussendoor kan al veel helpen om je lichaam soepel te houden en je hoofd tot rust te brengen, maar ook yoga is een mooie manier om rust te ervaren en specifieke fysieke klachten te verhelpen of verlichten.

Bedrijfsyoga op kantoor

Laat je medewerkers of team eens kennismaken met yoga door ze een yogales (of meerdere yogalessen) op kantoor aan te bieden. Dit kan onderdeel zijn van een health week of vitaliteitsweek, die veel organisaties een keer per jaar organiseren. Of kies voor een reeks van meerdere wekelijkse lessen om uitgebreider te ontdekken wat yoga voor jou en je collega’s kan doen.

Offerte aanvragen?

Wil je meer informatie of een offerte aanvragen? Stuur dan een mailtje naar info@travelsandbites.nl met je wensen, het aantal lessen en personen en een eventuele voorkeursdatum.

Yoga Retreat voor bedrijven

Ben je op zoek naar een mooie invulling van een teambuildingsdag of bedrijfsuitje? Of zoek je een bijzondere activiteit om aan te bieden vanuit de personeelsvereniging? Dan is een yoga retreat op maat een mooie optie.

Een yogadag voor bedrijven wordt volledig ingericht naar de wensen van jouw organisatie of medewerkers. Naast yoga wordt er meestal ook nog een andere activiteit aan toegevoegd.

Een voorbeeld van een retreat voor bedrijven is de Yoga & Food Dagretreat die ik voor individuele deelnemers organiseer. Deze dag wordt gegeven op een wijngaard en bestaat uit de volgende onderdelen:

  • Welkom met thee en wat lekkers
  • Cacao ceremonie
  • Yoga
  • Vegetarische lunch met recepten voor thuis
  • Zintuigenwandeling
  • Wijnproeverij

Andere mogelijke onderdelen van de dag zijn bijvoorbeeld een kookworkshop, een klankschalensessie, vision board maken.

Retreat op maat aanvragen?

Stuur een mailtje naar info@travelsandbites.nl met je wensen, het aantal personen en eventuele voorkeursdatum.

Pralaya Yoga

De vorm van yoga die ik geef heet Pralaya Yoga, een vorm van Hatha Yoga. Pralaya yoga is ontwikkeld door Robert Boustany ui Houston, de leraar van de yogaschool – Yogasite – in Breda waar ik de Teacher Training heb gevolgd. Pralaya yoga is ontwikkeld voor het Westerse lichaam, wat toch echt anders is dan als je op een berg in de Himalaya woont. Deze vorm van yoga richt zich met name op de uitlijning van het lichaam, om blessures te verhelpen en vooral te voorkomen. Daarnaast werken we door middel van cyclische bewegingen aan het losmaken van het bindweefsel, wat er vaak voor zorgt dat de stijve spieren in ons lichaam weer wat meer bewegingsruimte krijgen. Tot slot richt pralaya yoga zich op het versterken van de zwakkere spieren, zodat de tegenovergestelde sterke spieren steeds een beetje meer kunnen loslaten.

Over mij: Denise Daniëls

denise

Een aantal jaar geleden kwam ik thuis te zitten met burnout klachten. Een druk hoofd en chronische stress zorgden ervoor dat ik op de rem moest. Het leerde mij dat je lichaam altijd van je hoofd wint. Sinds ik yoga heb ontdekt weet ik beter hoe ik met stress om kan gaan en ben ik dichter bij mezelf gekomen. Ik heb mijn vaste baan opgezegd om te ontdekken waar ik blij van word: mensen verwonderen met een bijzondere ervaring. Daarom organiseer ik nu al twee jaar yoga retreats in Nederland en heb ik de yoga Teacher Training gevolgd. Tijdens mijn retreats ontdek je via o.a. yoga en voeding hoe je ook in het dagelijks leven goed voor jezelf kunt zorgen. En dat betekent voor mij ook (bourgondisch) genieten, dus een wijntje, chips of stukje vlees mag ook zeker op zijn tijd.